Meistä

Meistä

Joulupukin juna Oy

Koko toiminnan taustalla on Seppo Lankisen, Kemin lumilinnan taustamiehen, ajatus Lapissa toimivasta joulupukin junasta, joka liikennöisi alueella sesonkeina ja loisi alueesta kansainvälisille asiakkaille yhä mielenkiintoisemman kohteen vierailla. Tämä Santa’s Express oli vahvana visiona ja taustalla, kunnes Seppo kohtasi Markun. Markku Seppälä on sekä Tornion että Kemin rautatieasemien kehittäjä ja yhdessä nämä kaksi yritteliästä ja idearikasta miestä kehittivät ajatuksen Tornion aseman kehittämisestä Joulupukin asemaksi, jossa olisi paljon toimintaa sekä lähtöpiste Santa’s Expressille. Meni vuosia ja tuli vuosi 2022 kesä. Seppo Lankinen etsi konseptille uutta tuulta purjeisiin ja vieraili matkanjärjestäjän / matkatoimistoyrittäjän Irina Lousteen luona Kemissä. Irina esitteli Sepon Minna Miettuselle, konseptikehittäjälle ja myynnin asiantuntijalle. Samalla remmiin astui mukaan myös pitkäaikaiset matkailualan ammattilaiset Päivi Koskela ja Oskar van Ieperen. Syntyi Joulupukin juna oy ja kuusi monialan yrittäjää alkoi puuhata jouluksi 2022 pilottia alueelle.

Pilotti jouluna 2022

Joulupukin juna oy löysi operoivaksi yhteistyökumppaniksi Höyryveturimatkat 1009 oy:n Kouvolasta, jolla on ainutlaatuinen, Suomessa aikainaan paljon liikennöinyt Ukko-Pekka, veturi Hr1 1009. Tämä jylhä ja suuri veturi saapui Meri-Lappiin joulukuun alussa kera 6 vaunun. Pilotin tavoitteena oli ymmärtää kysyntää ja millainen tuote voisi myydä. Kysyntä yllätti toimijat täysin ja juna käytännössä myytiin loppuun muutamassa päivässä. Myynnin kohteena oli Jouluinen höyryjunamatka Pelloon. Kokonaisuudessaan pilotti ylitti uutiskynnyksen valtakunnallisestikin ja molemminpuolin rajaa ja oli sosiaalisessa mediassa kuumin puheenaihe viikon ajan. Se entisestään vahvisti ajatusta, että toiminta alueella tulisi jossain muodossa jatkua.

Kesä-Syksy 2023

Kesällä 2023 höyryjunatoiminta jatkuu yhteistyössä Höyryraide Oy:n kanssa, joka toimii Nurmeksessa. Juna operoi loppukesällä 2023 (5.8.-9.9.2023) alueella ja ajaa 3 erillistä matkaa Aavasaksalle Ylitornioon. Kesän kattobrändinä on Wild West Lapland eli villi länsikaira. Kyseessä on pikemminkin käsitteestä kuin maantieteellisestä alueesta. Puhutaan tutkimattomasta ja kesyttämättömästä Suomen ja Ruotsin lapista, jonka kansainvälinen matkailija on vasta löytämässä - valtakunnan molemminpuolin.

Meidän missiomme

Joulupukin juna Oy on suurien mahdollisuuksien edessä. Tärkeimpänä asiana on vakiinnuttaa toiminta alueella ja toimia joka sesongissa ja jokaisena vuoden aikana. Strategian keskiössä on yhteistyö Haaparannan kanssa sillä Ruotsi ja Haaparannan asema ovat erittäin tärkeitä tulevaisuudessa. Meille myös koko länsikaira, koko Meri-Lappi ja Tornionlaakso, ovat tärkeä osa höyryjunamatkailun tulevaisuutta. Myös kestävän matkailun trendit vahvistuvat seuraavan kymmenen vuoden ajan ja Meri-Lapista tulee TEN-T verkon ja radan sähköistyksen myötä portti Euroopasta Lapin matkailuun. Samalla on selvää, että jouluna 2024 on ensimmäinen joulu, jolloin tavoitteena on jo myydä kansainvälisille asiakkaille maagista jouluista elämystä ja tuoda alueella tuhansia uusia matkailijoita ympäri Euroopan.

Tiimimme

Meidän raudanluja osaajajoukkomme

Seppo Lankinen

Idean isä
Ilman Seppoa ei olisi Joulupukin juna Oy:ta. Lumilinnan taustavaikuttajana ja monessa muussa liemessä vaikuttanut Lankinen on maailmanluokan ideanikkari.

Markku Seppälä

Asemapäällikkö
Markku Seppälä on pitkäaikainen monialayrittäjä ja Seppälä perheineen omistaa sekä Kemin että Tornion asemat. Markulla tapahtuu ja sole ko tehä.

Minna Miettunen

MyyntiMimmi
Minna Miettunen on digitaalisen myynnin ammattilainen ja toiminut vuosia matkailuyritysten parissa. Intohimona kirjoittaminen ja kiinteistöt.

Oskar van Ieperen

Operatiivinen johtaja
Oskar on liikennöinnin ammattilainen ja höyryveturiharrastaja jo pienestä pitäen. Oskar hoitaa homman kuin homman maalla, merellä ja kiskoilla

Päivi Koskela

Ohjelmavastaava
Taitava tarinankertojamme, pitkäaikainen matkailutoimija Päivi vastaa junan ainutlaatuisesta tunnelmasta kaikille aisteille.

Irina Louste

Matkailumyynti
Irina Louste on jo 20 vuotta sitten tuonut kansainvälisiä matkailijoita alueelle ympäri maailman ja vienyt merilappilaisia maailmalle. Irina jos kuka tuntee matkailutrendit.

Ota yhteyttä